Verkkolaskujen vastaanotto

Voit vastaanottaa kaikki laskusi Nettilaskun ostoreskontraan, hyväksyä ne ja maksaa parilla klikkauksella. Ilmoita laskutusosoitteesi helposti laskujen lähettäjille.

Alhaalla kaikki tavat millä voidaan laskuja vastaanottaa

Ostolaskun muokkaus
Nettilasku.fi

Asiakaskokemuksia verkkolasku ostolaskuista

Arvostelun tähdet

Nettilaskun ostoreskontralla pystymme hallitsemaan ostolaskuja kätevästi ja tehokkaasti yhdessä paikassa. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen, ja se on vähentänyt manuaalista työtä merkittävästi. Ostolaskujen hyväksyminen ja maksaminen sujuu nyt vaivattomasti, mikä säästää aikaa ja parantaa taloushallintomme tarkkuutta. Suosittelen Nettilaskua lämpimästi kaikille yrityksille!

Terhi Immonen

Healthfactory Oy

Nettilasku.fi

Verkkolaskujen vastaanotto heti käyttöön

Nettilasku.fi

Ostolaskut

Tarjoamme Nettilaskun käyttäjille mahdollisuuden vastaanottaa ja maksaa laskut suoraan yhdellä järjestelmällä. Mahdollisimman helpoksi tehty käyttöönotto onnistuu, vaikka ei sähköisiä taloushallinnon ohjelmia aikaisemmin ole käyttänyt.

Yrityksen halutessa lisätään Verkkolaskuosoite.fi:n sivuille yrityksen vastaanotto-osoite, josta ostolaskujen toimittajat löytävät helposti laskutustiedot.

Laskut saapuvat Nettilaskun ostoreskontraanne, voitte maksaa laskut suoraan ohjelmasta pankkiyhteyksien avulla.

Lue lisätietoja pankkiyhteyksistä tästä

Ostolaskun muokkaus
NETTILASKU.FI

Ostolaskujen vastaanottotavat

Laskutustiedot helposti saatavilla

Saat halutessasi käyttöösi julkisen profiilisivun, jossa on yrityksesi hyväksymät ostolaskujen vastaanottotavat ja -osoitteet. Voit toimittaa laskun lähettäjälle linkin profiilisivuun. Laskutusosoitteen muutokset voit myös ilmoittaa kerralla kaikille toimittajillesi yhdellä klikkauksella.

Voit vastaanottaa laskuja Nettilaskun ostoreskontraasi useilla eri tavoilla: sähköisinä laskuina, paperilaskuina, sähköpostitse, Nettilaskun sisäisinä laskuina, Nettilasku-mobiilisovelluksen kautta tai syöttämällä ohjelmaan itse.

Kun lasku on saapunut ostoreskontraasi, voit helposti maksaa sen pankkitililtäsi käyttämällä Nettilaskun pankkiyhteyspalvelua (vaatii pankkiyhteysvaltuutuksen tekemisen).

Ostolaskujen vastaanottotavat ja laskutusosoitteet
Sähköinen lasku, e-lasku, verkkolasku

Verkkolaskuna

Kun olet ilmoittanut verkkolaskuosoitteesi laskun lähettäjälle, saat laskusi verkkolaskuina Nettilaskun ostoreskontraan. Voit myös ilmoittaa verkkolaskuosoitteesi Verkkolaskuosoite.fi-palveluun, josta laskuttajat löytävät sen.

Nettilasku n-logo

Nettilaskun sisäisenä laskuna

Voit saada laskut myös Nettilasku.fi-palvelun sisäisinä laskuina, jolloin niiden vastaanottaminen on täysin ilmaista.

Paperilasku

Paperisena

Skannauspalvelumme avulla paperisena laskuna. Skannauspalvelun operaattorina toimii Basware.

Sähköpostin liite

Sähköpostitse

Saat oman sähköpostiosoitteen, johon lähetetyt laskut saapuvat Nettilaskun ostoreskontraan. Voit sitä kautta syöttää myös itse laskuja ja kuitteja.

Nettilasku-mobiilisovellus

Nettilasku-mobiilisovelluksella

Voit kuvata ostolaskun tai kuitin Nettilasku-mobiilisovelluksella, josta ne siirtyvät Nettilaskun ostoreskontraan.

Cloud computing

Syöttämällä itse

Voit syöttää ostolaskuja ja kuitteja itse suoraan Nettilaskun ostoreskontraan.

NETTILASKU.FI

Ostolaskujen maksaminen

Maksa ostolaskut tai merkitse ne maksetuiksi

Nettilasku.fi-ostoreskontrassasi voit maksaa yhden tai useita laskuja kerralla käyttäen pankkiyhteyksiä. Pankkiyhteyksien käyttö vaatii yrityksesi pankkitilin tai -tilien kytkemisen Nettilaskuun tekemällä pankille/pankeille pankkiyhteysvaltuutuksen. Mikäli et käytä pankkiyhteyksiä, voit myös maksaa laskuja manuaalisesti käyttämällä laskun viivakoodia tai numeerista virtuaaliviivakoodia ja sen jälkeen merkitä laskun maksetuksi Nettilaskun ostoreskontrassasi.

Maksaminen automaattisella pankkiyhteydellä
a.) Mikäli maksat vain yhtä laskua, paina Merkitse suoritus Avoimet-välilehdellä.

b.) Mikäli maksat useita laskuja, valitse kaikki haluamasi laskut ja paina ylhäältä Valittujen laskujen maksaminen -nappia.

 

Tämän jälkeen avautuvalta Uusi maksuaineisto -sivulta Maksutapa-kohtaan valitse Automaattinen pankkiyhteys.

 

Syötä maksettavien laskujen summat (mikäli haluat muuttaa summia), syötä PIN-koodi ja paina lopuksi Lähetä maksut pankkiin -nappia, jolloin laskut lähtevät maksuun pankkiyhteyden kautta.

Jos olet maksanut laskun verkkopankissa, käteisellä tai kortilla, voit merkitä laskun maksetuksi valitsemalla Maksutapa-kohtaan asianomaisen maksutavan Automaattinen pankkiyhteys -valinnan sijasta.

 

Ostolaskujen maksaminen, uusi maksuaineisto
Nettilasku.fi

Kysymyksiä ja vastauksia ostolaskuista

Mitä ostolaskut ovat?

Ostolaskut ovat laskuja, joita yritys vastaanottaa tavaroiden tai palveluiden ostamisen yhteydessä. Ne dokumentoivat oston ja siihen liittyvät kustannukset.

Voinko syöttää itse ostolaskuja Nettilaskuun?

Kyllä, voit syöttää ostolaskuja Nettilaskussa itse monella eri tavalla:
1) Itse ohjelmassa syöttämällä laskun kuvan tai tiedoston ja täyttämällä toimittajan tiedot
2) Lähettämällä ostolaskun sähköpostitse Nettilaskun ostoreskontraasi
3) Lähettämällä sen Nettilasku-mobiilisovelluksella
Palvelu tukee myös verkkolaskujen vastaanottoa, joten laskuja ei tarvitse syöttää itse vaan voi pyytää toimittajaa lähettämään ne suoraan Nettilaskuun.

Miten hyväksyn ostolaskun?

Ostolaskun hyväksyminen Nettilaskussa on helppoa. Voit tarkistaa laskun tiedot ja hyväksyä sen sähköisesti järjestelmän kautta.

Näenkö tilieni saldot Nettilaskussa?

Kyllä, Nettilaskun ostoreskontrassasi on kohta Tilien saldot ja kassavirtalaskelma, josta näet tilien numerot, saldot ja saldon päiväyksen. Tämä edellyttää että olet ottanut pankkiyhteydet Nettilaskussa käyttöön.

Voiko Nettilaskussa maksaa ostolaskuja?

 Kyllä, Nettilaskussa voit maksaa ostolaskut suoraan pankkiyhteyden avulla. Tämä tehostaa maksuprosessia ja vähentää manuaalista työtä. Jos vaihtoehtoisesti maksat ne itse muilla tavoin, voit merkitä laskut maksetuiksi Nettilaskun ostoreskontrassa.

Onko mahdollista seurata maksamattomia ostolaskuja?

Kyllä, Nettilasku tarjoaa selkeän näkymän maksamattomista ostolaskuista, jolloin voit helposti seurata ja hallinnoida tulevia maksuja.

Mitä hyötyä on ostolaskujen sähköisestä käsittelystä?

Sähköinen käsittely nopeuttaa ostolaskujen hallintaa, vähentää virheiden määrää ja parantaa taloushallinnon tehokkuutta. Se myös mahdollistaa laskujen paremman seurannan, raportoinnin ja arkistoinnin.

Voiko Nettilaskussa tiliöidä ostolaskun?

Kyllä, Nettilasku tarjoaa täydelliset kirjanpito-ominaisuudet. Kirjanpito muodostuu pitkälti taustalla hyödyntäen mm. ostolaskujen osalta toimittajan aikaisempien laskujen tiliöintejä ja oppien niistä, jolloin järjestelmä ehdottaa yhtä tai useampaa mahdollista kohdistusta.