Nettilaskun blogi

Mitä sinun pitää tietää verkkolaskulaista?

Verkkolaskulaki määrittelee että huhtikuun alusta 2020 lähtien yritys voi vaatia toista yritystä lähettämään laskun sähköisenä laskuna, muuten lasku on perintäkelvoton. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaikka edelleen voit toki lähettää laskun yritykselle paperisena, mutta vastaanottaja voi sen repiä, ja vaatia että laskun voi lähettää vain sähköisenä.

Verkkolaskulaki on osa EU:n verkkolaskutus standardia, jolla pyritään helpottamaan ja yhdenmukaistamaan laskutuskäytäntöjä. Muutama tärkeä seikka mikä sinun pitää huomioida, mikäli teet laskutusta yrityksille:

  • Yritys voi vaatia sähköistä laskutusta (eikä hyväksyä esim paperista laskua)
  • Verkkolasku on lähetettävä ja voitava myös vastaanottaa sähköisessä muodossa joka noudattaa EU:n standardeja
    • Esimerkiksi: Finvoice 3.0, TEAPPXML 3.0, IBL, CII
    • Esim. pdf-lasku emailissa EI ole verkkolaskulain mukainen hyväksytty muoto!
  • Suurin osa isoista yrityksistä ja esim Suomen valtio suostuu vastaanottamaan vain sähköisiä laskuja huhtikuun alusta 2020
  • Yritys voi jättää maksamatta laskun, mikäli ei saa sitä sähköisenä.

Verkkolaskulaki ja pienyrittäjä

Verkkolaskulaki

Pienyrittäjäkin joutuu (tai saa) viimeistään nyt lähtemään mukaan sähköisen laskutuksen maailmaan. Sähköinen laskutus helpottaa laskujen tekoa, niiden lähettäminen on paperilaskuja halvempaa ja ne saapuvat perille nopeammin.

Pienyrittäjille suunnattu Nettilasku.fi on palvelu, jossa voit lähettää verkkolaskulain mukaiset laskut vaivattomasti ja lisäksi saat automaattisesti itsellesi verkkolaskutunnukset. Näin voit hoitaa lain mukaisen sähköisen laskutuksen molempiin suuntiin. Ero pelkkään laskutusohjelmaan on myös siinä, että voit liittää palveluun pankkiyhteyden, jolloin järjestelmä kertoo sinulle automaattisesti milloin laskusi on maksettu. Voit myös lähettää huomautuslaskut täysin automaattisesti ja tarvittaessa siirtää laskut helposti perintään. Tarvittaessa voit myös hoitaa esimerkiksi palkanmaksun ja myös tarjousten lähettämisen samasta palvelusta.

Huoletonta pienyrittäjän talouden hallintoa pääset kokeilemaan ilmaiseksi kuukaudeksi ja sen jälkeen hintaan 19€/kk. Alla olevasta linkistä voit rekisteröityä ja lähettää ensimmäisen sähköisen laskusi alle viidessä minuutissa.

Haluatko että juttelemme onko nettilasku.fi sinulle paras palvelu? Soita meille tai viestitä oikean alareunan chat-ikkunasta.

Tutustu tarkemmin miksi muut pienyrittäjät lähettävät tuhansia laskuja kuussa nettilasku.fi sovelluksen kautta.

 

Nettilasku.fi

Asiakaskommentit

Arvostelun tähdet

Uuden yrityksen perustamisessa tärkeintä on keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen. Nettilaskun helppokäyttöiset työkalut laskutuksen ja seurannan osalta auttoivat Syketribe-palvelun nopeasti ja vaivattomasti eteenpäin.

Terhi Immonen

Healthfactory Oy

Arvostelun tähdet

Nettilasku helpottaa kiireistä arkea ja suhdetta kirjanpitäjään, joka voi suoraan Nettilaskusta hakea kaiken tarvitsemansa. Laskujen lähettämisen automatisointi on myös ihan ykkösjuttu!

Maija Luomala

Maijamedia Oy

Arvostelun tähdet

Nettilasku helpottaa yritysvalmentajan arkea automatisoimalla taloushallintoa. Laskun voi lähettää asiakkaalle projektin päättyessä välittömästi vaikka kännykästä. Ajan ja vaivan säästön lisäksi Nettilasku nopeuttaa yrityksen kassavirtaa.

Jukka Hurri

PKT-Visio Oy